Kamma Kaae

billedkunstner

Kamma Kaae

Baggrund
Jeg har altid været tiltrukket af det nordiske, vidder, udsyn, storhed. Mine studierejser har derfor gået nordpå med rejser på øst- og vestsiden af Grønland, Island og Færøerne. Min forbundethed fysisk og mentalt til det nordiske, det arktiske, genfindes i mine billeder – naturkræfternes voldsomhed, det golde i landskabet, de geologiske forandringer. 
Nogle gange er det blot det rent geometriske i formerne, der er interessant for mig.
Andre gange er det arkitekturen – linier og komposition – enkelthed og æstetik – der tiltrækker mig. Her blander jeg natur og kultur.
 
Jeg er startet sent med at male, arbejdslivet var spændende og tillod ikke hjernen at gå i gang. Men jeg har altid haft tegne- og malegrej med på ferier. Nu er det min passion, og jeg har kunstnerisk gennemgået et mangeårigt dannelsesforløb på Kunstskoler – specielt et flerårigt forløb på Kunstskolen Spektrum i København ved Thomas og Ingela Skytte. 
 
 

Om mine billeder

Konstruktioner ligger lige til højrebenet for mig. Min optagethed af former og farver udmønter sig på lærredet i skulpturelle konstruktioner. Mit formsprog er stramt og stringent, udtrykt i abstraktioner. Min farveholdning er oftest kølig nordisk.

Dualitet – kontraster/modsætninger ses i mine billeder. Således det tunge mørke kontra det lette, det komplekse og det enkle, det voldsomme overfor det stille evt. underspillede. Alt afhængig af energien og frekvensen i min bevidsthed i maleperioden.

 

Hvordan arbejder jeg?

Jeg arbejder med akryl på lærred og kan derfor anvende tape i processen, når jeg ønsker udtrykket skarpt og stringent. 

Det er forskelligt, om jeg udarbejder et lille forlæg eller blot skitserer få streger på et papir. Sommetider går jeg direkte løs på lærredet og angiver kompositionen. Men min inspiration, følelsen, tanken kan jeg godt lide at notere i skrift – sætninger eller ord – for at fastholde den primære stemning. Disse noter kan så undervejs udvikle sig.

Jeg kan starte på flere lærreder, med ønsket om at arbejde serielt. Jeg koncentrerer mig primært om eet, når kompositionen er tydelig, og lagene er lagt, og detaljerne presser sig på. I processen vender og drejer jeg lærredet, nye dagsordener kan dukke op. Definerede eller udefinerede rum opstår, hvor dosseringen af tomhed eller objekter/konstruktioner varierer. Transformationer sker, og der skabes en abstrakt relation.

God fornøjelse!

Kamma Kaae 2022

“Der er mange måder at arbejde med mønstre, forandring og transformation.”
Af de tre kunstnere “går det noget voldsommere for sig hos Kaae, der ser ud til at hente sine motiver midt i en jordskælvszone, hvor kæmpe glasruder, stålkonstruktioner og hele liv kan splintres på splitsekunder. Som kontrast til alt dette kaos finder man Kaaes farveholdning, der er helt igennem nordisk, kølig og velovervejet.”

Uddrag af omtale af Trine Ross i Politiken
Gruppeudstilling “Structure in Transformation,” i Galleri North, København
Bierte Hee, Kamma Kaae, Gitte Mørk

“Kunstneren har i et enkelt værk formået at skabe og udtrykke sig over millioner af år ved skabelsen af scenarier ved større eller mindre energiudladninger og voldsomme eksplosioner i farver af vulkansk lava og iskonstruktioner.  Et værk indeholder således både skabelsen, nedbrydningen, forvitring samt opbygning og nyskabelse igen og igen. Man kan kalde værkerne for uendelighedsværker af denne verden.”

Uddrag af anmeldelse af Kirsten Sommer, Kunstavisen
Soloudstilling “At skabes – At være – At forandres”, Fyrgården, Hundested