Kamma Kaae

billedkunstner

Udvalgte udstillinger

Marienlyst Slot,  2022 

Denne fællesudstilling for Kunstrunden Nordsjælland er optakt til Åbne Atelier-Døre for ca. 100 kunstnere i Nordsjælland. I de smukke, dekadente slotsrum i tre etager ses mine 2 værker “Tilstand – kompleksitet” og “Tilstand – forløsning”.

Kuratorer Jakob Agger og Helga Jensen

Halsnæs – Kulturligvis 2021

Et tværkunstnerisk projekt over 3 måneder med “Halsnæs eget råstof” – kunstnere, musikere, andre bidragsydere – inviteret til leg.

Kunstudstillingen i Arresødal Parken, Frederiksværk, kunne ses hele oktober måned i den flotte store naturpark ned til Arresø. Blandt de øvrige 11 kunstneres værker stod  mit værk  i fiberbeton  “Udtjent”. Jeg fulgte efterårets vejrlige indflydelse, nedbrydning, på værket med ugentlige fotooptagelser, som led i udtjenthed og forgængelighed.

Projektansvarlig og kurator: Helga Jensen. 

Cobrarummet v. Sophienholm Kunsthal, Kgs. Lyngby, 2020

Soloudstilling “Formationer”. Tidens skabelse og nedbrydningInspiration af geologisk foranderlighed primært fra rejse i Island 2019. Magisk at være en del af substansen fysisk og mentalt. Og magisk at være i Cobrarummet.

I samarbejde med Lyngby Kunstforening

X-Porten, Hundested Havn, 2019

Gruppeudstilling “Diversity” med netop forskellighed i udtryk for 6 kunstnere: Inger Bennigsen, Rikke Bjørn, Isabelle Geoffroy, Kamma Kaae, Christina Maj Lundqvist og Alberte Skronsky – alle daværende eller tidligere elever fra Kunstskolen Spektrum.

Jeg opbyggede på en 10m´s væg 3 grupper, hvor linier og felter fra et billede fortsatte så vidt muligt videre i det næste – med den hensigt at illudere det, jeg er optaget af, – nemlig geologiske forskydninger.

Kurator: Inger Bennigsen.

Galleri Kunst86, Kbh. Ø – 3 udstillinger

Nystartet galleri v. Inger Bennigsen, kollega fra Kunstskolen Spektrum, der samlede 30 Spektrum-elever til en festlig åbningsudstilling i 2019, hvor jeg deltog med værket “Geological Displacement” (store foto).

Jeg bookede mig hurtigt til en soloudstilling i Kunst86  “Rumlige Former”,  2000. 

Over årsskiftet 2021 gruppeudstillingen “ Artmix”. Deltog med værket “Solens lys” – bestående af 3 dele. 

Kunstskolen Spektrum, Kbh. – View 3, 2015-18

I mit flerårige forløb på Kunstskolen Spektrum deltog jeg i de årlige views med det bedste af det nyeste. Alle 21 elevers arbejdspladser blev ryttet, vægge og gulv malet, og så var det udstilling!

“Fractured Images 1” , View 2015, i forhallen sammen med Mette Sandfær tv.

Skabelsen af “Rocky Mountains”, View 2016, et udvidet maleri på 2 modsatrettede vægge. Det var mit første værk af slagsen.

Øverst tv ” Indkig”, nederst “Uden titel”, View 2018. Kunstneren th er Lene Lykke Davidsen.

Kurateret af Ingela og Thomas Skytte. 

Galleri Liisberg, Færgeterminalen Hundested, 2018 

“Nordisk Symfoni” – 4 nordisk inspirerede kunstnere i den rå og autentiske industrihavn udstillede: Kamma Kaae (abstrakte malerier), Annette Beier Liisberg (ekspressionistiske malerier), Morten Lykke skulpturer) og Grethe Wittrock (tekstiler)

Kunstnernes sommerudstilling KS – 2015 og 2016

I alt 5 værker blev de to år antaget fra serien “Fractured Images” 1, 3, 6, 11 og 18. Til plakaten året efter nemlig KS17 – blev væggen med mine værker “Fractured Images 11 og 18 anvendt.

Fyrgården – Hundested –  2016

Soloudstilling i anledning af rund fødselsdag “At skabes – At være – At forandres” i Hundested Kunstforenings udstillingshus. De geologiske forandringer igennem vore tidsaldre var temaet – istider, forskydning af tektoniske plader, nedbrydninger, sammenfald, nye strukturer af magma efter lavaudbrud osv.  Udover malerier på lærred, udstillede jeg også maleri på papir, udvidet maleri samt anvendelse af tekstiler.

Galleri North, Kbh. – 2015

Gruppeudstilling “Structure in Transformation”. Titlen henviser til, hvordan de 3 kunstnere omformer et scenarie gennem ændringer i det strukturelle.  Mit focus lå i konstruktioner, der i deres energiform transformeres.

Udstillere og kuratorer: Bierte Hee, Kamma Kaae, Gitte Mørk

Kunsthuset Annaborg, Hillerød 2012

Hillerød Kunstforenings censurerede udstilling under Hillerød Kunstdage, hvor jeg fik antaget 3 værker og fik Nordeas Kunstpris 3. præmie. Det er en serie med focus på indre rum – her med Hammerhøjsk islæt.